Grannsamverkan

Hjälp varandra att undvika att bli lurande genom att sprida den här informationen.
 
Det har inkommit uppgifter från boende i Krusboda som fått besök av oseriösa hantverkare som vill utföra hantverkstjänster.
Tyresös brottsförbyggande strateg, Ola Åkesson informerar.
Dessa hantverkare utger sig för att kunna utföra diverse tjänster såsom t.ex. asfaltläggning till uppfarten, markläggning, omläggning av tak eller andra hantverkstjänster.

Dessa hantverkare utför ofta arbete med låg kvalitet samt gör ett större arbete än det som man kommit överens om och till de följer ökade kostnader. Vid tillfällen då det förekommit förskottsbetalning har det hänt att tjänsten inte utförs alls. Man försöker ofta lura äldre människor.

Tips till dig om du skulle få besök av liknande ”säljare”:

  • Var väldigt rak och tydlig. Säg aldrig ja till en tjänst sådan tjänst. Antyd inte det minsta att du skulle vara i behov av hjälp på något sätt. De oseriösa säljarna brukar hävda att man ingått muntliga avtal.
  • Betala ALDRIG något i förskott
  • Kontakta polisen vid misstanke om oseriösa försäljare (”hantverkare”)

Det har även inkommit uppgifter ifrån Fårdala egnahemsförening att man blivit uppringda av en firma som utger sig vara en ventilationsfirma. Man säger vid telefonsamtal att man ska byta ventilationskanaler i fastigheter.

Dessa uppgifter är helt och hållet påhittade enligt föreningen. Firman vill inte tala om sitt företagsnamn vid telefonsamtalet. Så med andra ord, var på er vakt, detta kan ha att göra brottslig verksamhet.