Info från Tyresö Kommun om Hundförgiftningar i Tyresö

Hundförgiftningar i Tyresö

En del hundägare i Tyresö har fått sina hundar förgiftade av olika föremål som slängts ut, troligen medvetet för att skada hundarna.  Förgiftningen har skett genom att okänd personer/okända personer slängt ut köttbullar/bröd/pulver och annat på olika platser. Hundarna har vid rastning fått i sig detta och insjuknat. Fler hundar har drabbats mycket allvarligt, med lång vård hos veterinären eller några har till och med har avlidit efter sviterna. Det drabbar såklart hundägarna oerhört hårt.
Följande platser har varit aktuella i hundförgiftningar: Bansjöslingan, Alléplan, Fornuddsparken, Gudöterassen, Hanviken Månvägen.

Så med andra ord, har ni hundar eller era nära och kära har hundar, se upp så att era hundar inte äter okända föremål vid rastning. Detta kan leda till svårt förgiftning.
Ta hand om er och varandra!

Med vänlig hälsning
Ola Åkesson
Brottsförebyggande strateg
Tyresö kommun